Shiny » Eten en Drinken: Pagina 2
Artikelen 11 - 18 van 18 in de rubriek Eten en Drinken

Eten en Drinken

Koffiesoorten: het verschil tussen arabica- & robusta-bonen

Koffiesoorten: het verschil tussen arabica- & robusta-bonen

Er zijn veel verschillende varianten koffiebonen die gebruikt kunnen worden om koffie te bereiden. Binnen het geslacht van planten genaamd 'Coffea' zijn er twee soorten koffieplant waarvan koffiebonen… Dranken overig, 05-12-2017
Kopi Luwak: een van de duurste koffies, gemaakt uit poep

Kopi Luwak: een van de duurste koffies, gemaakt uit poep

Je zou het niet bedenken bij een van de duurste koffies ter wereld; maar deze bestaat toch echt uit bestanddelen van poep. De koffie wordt gemaakt in Indonesië, van koffiebonen gehaald uit poep van de… Dranken overig, 27-02-2014
Kweekvlees: uitleg, voordelen en nadelen van dit 'nepvlees'

Kweekvlees: uitleg, voordelen en nadelen van dit 'nepvlees'

Verschillende universiteiten in Nederland zijn al enkele jaren bezig met het ontwikkelen van kweekvlees. Kweekvlees wordt geproduceerd in laboratoria. Met dit nieuwe soort 'vlees' wordt geprobeerd het… Producten, 07-03-2013
Muntthee: lekker en gezond

Muntthee: lekker en gezond

Tegenwoordig worden naast normale thees van originele theeplanten ook vele verschillende theesoorten op de markt gebracht die gemaakt zijn van andere kruiden. Een zo'n kruidenthee is muntthee. De thee… Dranken overig, 20-07-2013
Perfect serveren van dranken

Perfect serveren van dranken

In strenge, maar hoog gewaardeerde cafés gelden er vaak bepaalde regels voor het serveren van dranken. Hierbij kan worden gedacht aan frisdranken, alcoholische dranken, maar ook koffies. Lees hier mee… Horeca, 21-01-2012
Rooibosthee: een lekkere, maar ook gezonde thee

Rooibosthee: een lekkere, maar ook gezonde thee

Naast normale thee gemaakt van originele theeplanten zijn tegenwoordig ook veel kruidenthees populair. Een van die kruidenthees is rooibosthee. Rooibosthee bevat geen theïne (cafeïne) en is daarom een… Dranken overig, 25-07-2013
Too Good To Go: de app tegen voedselverspilling

Too Good To Go: de app tegen voedselverspilling

Ieder jaar worden in Nederland honderden miljoenen kilo's aan voedsel verspild. Per persoon was dit in 2016 gemiddeld 41,2 kilo eten. Dit zijn ontzettend grote hoeveelheden voedsel, welke ervoor zorgd… Diversen, 27-04-2020
Wat betekent fifo voor voorraadbeheer in de horeca?

Wat betekent fifo voor voorraadbeheer in de horeca?

Fifo is een afkorting die staat voor 'first in, first out'. Het wordt gebruik om een systeem aan te duiden waarmee een voorraad wordt beheerd. Nieuwe producten worden volgens het fifo-principe achtera… Horeca, 22-11-2017